Malin som keynote-speaker (mikrofon)

Som föreläsare

Som chef och organisationskonsult har jag samlat på en hel del material, berättelser och erfarenheter som innehåller rika lärdomar om hur vi människor och våra organisationer fungerar. Dessa har jag sammanställt i två föreläsningar med olika inriktning:

Vill du långt
– gå tillsammans!

En föreläsning för modiga chefer och för andra som vill göra ett bra jobb.

I mötet med uppdragsgivare och genom mina år som chef så har jag samlat på mig erfarenheter och exempel som jag har sammanställt i denna föreläsning.

Om du vill jobba i en effektiv organisation med högt engagemang och stor delaktighet och är trött på tomma ord som ”transparens” och ”högt i tak” – då är denna föreläsning något som kan passar dig.

Man blir som man umgås
– så vem vill du vara?

I dagens samhälle består våra dagar av oräkneliga möten. Vissa av dem med andra människor i levande möten, många genom sociala media och offentlig kommunikation i vårt gemensamma rum i offentliga miljöer. Många av dessa möten sker medvetet, men flera sker utan medvetna val av oss själva.

Denna föreläsning handlar om att medvetandegöra dessa processer och hjälpa oss alla att göra val som gör att vi mår bra.

Föreläsningen rör sig mellan våra yrkesmässiga och privata sfärer, i bekantskapskretsar, professionella nätverk och sociala medier –  och passar därför både för organisationer och privatpersoner, för oss som medarbetare likväl som föräldrar, för vuxna och för ungdomar.


Dessa föreläsningar har en grundform om ca 1 timme, men kan med fördel anpassas efter ert sammanhang. Den kan t ex ingå i en halv- eller heldag där övriga delar är processarbete inom ämnet. Där kan jag fungera som facilitator för att skapa givande samtal kring just er organisation.

Jag har de senaste åren också hållit ett antal företagsanpassade föreläsningar och utbildningsdagar. Jag hjälper också andra talare, vana eller ovana, med presentationsteknik och framtagande av korta och kärnfulla presentationer i olika företagssammanhang.